1 Μαΐου 2012

Έσσεται ήμαρ



Λίγες μέρες μόνο, λίγες, σχεδόν ελάχιστες για τις εκλογές.
Με λόγια πολλά και προβληματισμούς:  «τι να ψηφίσω, γιατί να ψηφίσω, μήπως θ’ αλλάξει κάτι;»
Λογικά τα ερωτήματα όταν βλέπεις μόνο το σήμερα και κοιτάς κατάματα μόνο το χθες· αυτό το χθες, που μας έφερε στο σημερινό τέλμα, στο χείλος του γκρεμού, που, με 2 μποφόρ, γκρεμίζονται πια όλα.
Μα όταν κοιτάς το αύριο, όταν προσδοκάς το μέλλον δεν μπορείς να ζήσεις με προοπτική την ανασφάλεια, το χάος, το τίποτα.
Γιατί έχεις μάθει ν’ αγωνίζεσαι, να βρίσκεις δύναμη στα δύσκολα, να λες στην ώρα τους τα μεγάλα «όχι» και να τραβάς τις δικές σου διαχωριστικές γραμμές.
Σε μια βδομάδα σχεδόν, είναι η ώρα της κρίσης, της επιλογής, της προσωπικής ευθύνης για το κοινό μέλλον.
Στις 6 Μαΐου ψηφίζουμε, μαζικά, με το κεφάλι ψηλά, με δύναμη και πίστη. Επιλέγουμε τη Νέα Δημοκρατία, στηρίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά, εμπιστευόμαστε τους νέους που εκείνος επέλεξε να έχει δίπλα του, μαζί του, στην πορεία ανάκαμψης, ανάπτυξης κι ελπίδας.
Στις 6 Μαΐου, αποφασίζουμε ότι, θέλουμε να αφήσουμε πίσω το παρελθόν που μας πληγώνει για να οικοδομήσουμε το μέλλον που μας αξίζει: αξιοποιώντας, εμείς οι Έλληνες, τον υποθαλάσσιο ορυκτό μας πλούτο και τα ενεργειακά μας πλεονεκτήματα, την πρωτογενή παραγωγή (τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία), σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας ένα δίκαιο, απλό και πρακτικό φορολογικό σύστημα, χωρίς παράθυρα και παραθυράκια για τους επιτήδειους φοροφυγάδες, αποδεσμεύοντας τα Κοινοτικά Κονδύλια που θα φέρουν ανάπτυξη στη Χώρα, δουλειές στους νέους και προκοπή, μαζεύοντας την κρατική σπατάλη και κατευθύνοντας το όφελος στη μείωση του ελλείμματος.
Μα πιο πολύ απ’ όλα, την Κυριακή 6 Μαίου, κάνουμε το πολιτικό κι εθνικό μας χρέος: απαντάμε έμπρακτα στις σειρήνες που επιδιώκουν την πολιτική κερδοσκοπία μέσα από τη δήθεν επιτακτική ανάγκη στήριξης μικρών, δηλαδή άπειρων πολιτικά, κομμάτων, και τη στήριξη πολυκομματικών, δηλαδή ασύμβατων προγραμματικά και ιδεολογικά, κυβερνήσεων συνασπισμού.
Απαντάμε στους πολιτικά ανεύθυνους κι εθνικά επικίνδυνους που ανάγουν την αποχή σε κορυφαία πολιτική πράξη: στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μόνον ο Πολίτης, ο ψηφοφόρος, ο φορολογούμενος, αποφασίζει και ορίζει διά της ψήφου του, ποιος/α θα τον εκπροσωπεί, θα νομοθετεί, θα θεμελιώνει κάθε νέα μέρα του μέλλοντός του.
Κι αυτή η ψήφος είναι ευθύνη, δικαίωμα αλλά κυρίως υποχρέωση, για να ξημερώσει μια αισιόδοξη 7η Μαΐου, η απαρχή σκληρής προσπάθειας, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και λύσεις, με σίγουρα και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Στις 6 Μαΐου ψηφίζουμε, λοιπόν, όλοι και όλες, υπεύθυνα, μυαλωμένα, θετικά.
Γιατί η Πατρίδα, ο τόπος, όλοι μας, έχουμε ανάγκη από θετική προοπτική, θετική πορεία, θετική ψήφο.
Χρειαζόμαστε αυταπάρνηση, όχι άρνηση, διέξοδο από την κρίση, όχι άλλα αδιέξοδα, ανάληψη ευθύνης όχι διάχυση ανευθυνότητας, πράξεις εφικτές κι όχι θεσμοθετημένη απραξία.
Στις 6 Μαΐου, κάνουμε τη διαμαρτυρία μας, ψήφο στην παράταξη που έφερε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την παράταξη που με ειλικρίνεια πορεύεται, την παράταξη που πολιτεύεται διαχρονικά, αταλάντευτη ιδεολογικά, με συνέπεια, με το κεφάλι ψηλά.
Στις 6 Μαΐου, ψηφίζουμε πρόγραμμα, πρόεδρο μπροστάρη, πρόσωπα νέα και ικανά. Δεν ακούμε, σκεπτόμαστε. Δεν «παίρνουμε γραμμή»,  και δε μαντρώνουμε τις επιλογές μας στις όποιες οδηγίες των εκάστοτε κομματικών μηχανισμών. Γιατί όπως λέει κι ο Πρόεδρος, ο Αντώνης Σαμαράς, «όταν μιλάει ο λαός, οι μηχανισμοί σιωπούν».
Στις 6 Μαΐου πάμε στην κάλπη γνωρίζοντας εκ των προτέρων το ιστορικό μας χρέος: να πάμε την Ελλάδα μπροστά, ψηλά δυνατά.
Έσσεται ήμαρ: στις 6 Μαΐου, αλλάζουμε νοοτροπία, χτίζουμε το μέλλον μας.
Μίλτος Π. Χρυσομάλλης
Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός
Υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στον Ν. Μεσσηνίας 
Δημοσιεύθηκε στο Antinews, 1/5/2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου